Gruppebilde av personer på en firmafest med konfetti

Firmafest | Underholdning, ideer, tema og planlegging

Arrangere firmafest?

Firmafester er en flott måte å samle ansatte og styrke bedriftskulturen. Som et sosialt avbrekk og en anledning til å bli kjent utenfor kontoret er firmafester viktigere for selskapet enn du skulle tro.

Enten du er CEO, mellomleder eller ansatt: Firmafester er en investering i den viktigste ressursen du har: De ansatte.

Å delta på firmafester er som oftest alltid gøy. Å planlegge en derimot?

Det er mye å tenke på. Underholdning, tema, aktiviteter, leker, konferansier, musikk, budsjett … Her har du noen tips og ideer for å arrangere firmafest.

Start planleggingen tidlig

Ved å være ute i god tid, slipper du høye skuldre og unødvendige overraskelser. Vi har vel alle opplevd å måtte gjøre ting i siste liten? Det er ikke bare med på å skape stress, men det kan også føre til unødvendige kostnader eller for liten tid til å finne et alternativ til det du tenkte.

Start minimum 6 måneder i forveien, kanskje 12 hvis du planlegger et stort event.

Å planlegge en firmafest følger med venting på svar, avklaring fra andre og godkjennelse fra ledelsen. Kom i gang med planleggingen så tidlig så mulig. Desto større arrangementet er og jo flere ansatte du har, jo tidligere bør du starte.

Lag lister

Enten du planlegger alene, med et stort team eller sammen med kontorets egen «Party Planning Committee», er det viktig å få god oversikt over alt som skal bli gjort.

Lag lister for bryte ned prosessen til håndterbare oppgaver. Lister hjelper deg også å holde styr på deadlines, hvor mye du allerede har gjort og hvor som gjenstår å gjøre.

Del oppgavene inn etter hvor mye de haster.

Sett et budsjett

Først og fremst må du sette et budsjett. Å finne ut hvor mye penger du har så tidlig som mulig er Alfa og Omega. Hvis du ikke har en budsjettramme, blir det fort vanskelig å vite hvor mye du kan bruke.

Med hjelp fra et eventbyrå kan du finne den rette balansen mellom pris og kvalitet og sørge for at festen blir en suksess. Vi hjelper deg med å sette opp et budsjett som passer til dine ønsker og behov.

PS: Hvis du vet at de på regnskap kan være vanskelig å ha med å gjøre, har vi et lite tips til deg: Arbeidsgiver har i mange tilfeller fradragsrett for kostnader til velferdstiltak 😉

Fordel budsjettet

En av de største utfordringene når man planlegger et event på egenhånd, er å holde seg til budsjettet. En studie fra 2019 viste at 44,8 % av de som ikke brukte et eventbyrå endte med å gå over budsjett for eventet sitt?

Bestem deg for hvordan du skal fordele budsjettet. Få en helhetlig oversikt på hva ting koster. Et godt råd er å veie vektskålen etter hva som er viktigst for din bedrift, kulturen og forventningene til kollegene dine.

Apropos forventninger: Hør med kolleger og få feedback fra tidligere firmafester før du planlegger for mye. Dette vil gi deg en idé om hva kollegene forventer, og hvordan du kan lage en bedre fest enn sist.

Sett datoen

Med mange ansatte er det nesten umulig å få en dato som passer for alle. Lag en avstemning for å få en indikasjon på når det passer for flest mulig.

En rask og enkel måte å sette datoen på er å lage en poll, eller en avstemning, i Outlook. Skriv inn 2-3 ulike datoer og send. Husk å sette en deadline på svaret slik at du ikke sitter og venter i all evighet.

Send ut invitasjonen tidlig

Send ut invitasjonen så tidlig som mulig! Folk har gjerne planer langt frem i tid. Husk å sette en svarfrist.

Tema for firmafest

Fra 80-tallsfester til konsepter utviklet i tråd med bedriftens egne verdier. Som eventbyrå har vi sett mange varianter av dette. Uavhengig av hva du går for, er det viktig at det er gjennomtenkt og helhetlig. Sørg for å ha en rød tråd fra fargevalg, invitasjoner og dekorasjoner til bedriften du jobber i. 

Ansatte som poserer for et gruppebilde på en firmafest
Nøkkelbånd med logo og tekst i forbindelse med en firmafest
To ansatte som underholder på en scene under en firmafest for ladeselskapet MER
Premieutdeling på scenen under en firmafest

For ladeselskapet Mer lagde vi konseptet og temaet «Meroes». Mer ønsket å rette fokus på de ansatte, bygge bedriftskultur og bli kjent. Med et tydelig og engasjerende tema på plass håndterte vi alt konseptutvikling til detaljer, dekorasjoner, mat og drikke, underholdning og musikk.

NPG var utrolig serviceminded, gode til å følge opp og ikke minst en trygg og erfaren støttespiller for vårt event!

Takk for alt dere har bidratt med av både kunnskap og erfaring under disse tre dagene. Å si at vi er fornøyde, ville vært en underdrivelse – for dette har vært top notch service hele veien.

Monique Berntsen
Head of Brand and Communication, Mer Group

Aktiviteter og leker

Legg energien på aktivitetene

Forslag til aktiviteter for firmafesten er karaoke, rebus, quiz og selskapsleker.

Ønsker du å krydre firmafesten litt mer enn som så må du bare ringe for å få råd. Vi bistår med å sette opp aktiviteter og innhold som engasjerer – I tråd med bedriften, budsjettet, antall deltakere eller alt kombinert.

Ett eksempel er Volue Gathering. Etter flere oppkjøp de siste årene ønsket de en firmafest hvor de forente selskapet rundt de nye verdiene sine. I tråd med dette satte vi opp aktiviteter og leker som passet: Her satte vi opp trehytter med ulike oppgaver i hver hytte. De ansatte bryne seg på gruppeoppgaver hvor de måtte bruke kunnskap fra arbeidshverdagen for å løse oppgavene på en kreativ og nyttig måte.

Tilbakemeldingene på aktivitetene, som var i tråd med firmaets mål og verdier, var utelukkende positive.

Kolleger som samarbeider under aktiviteter og leker på en firmafest
Kollegene måtte samarbeide for å få lyspæren til å lyse
4 hytter hvor det ble holdt aktiviteter og leker under en firmafest
Vi satte opp fire hytter med ulike leker og aktiviteter i hver
Personer som jubler etter å ha vunnet en konkurranse på en firmafest
Lekene og aktivitetene under firmafesten ble godt mottatt

Musikk og underholdning for firmafesten

Musikk og underholdning er som salt og pepper på maten – uten kan det fort bli litt smakløst og kjedelig.

Det kan være en utfordring å finne en konferansier som har personligheten, sjarmen og erfaringen som trengs for å lede en vellykket firmafest. Eventbyrået og en god konferansier skal holde gjestene engasjert og sørge for at programmet flyter på en god måte. En musiker eller DJ skal sørge for at dansegulvet blir fullt.

Vi sørger for at du trygt kan du trygt lene deg tilbake og nyte kvelden, vel vite at alt vil bli tatt hånd om på en profesjonell måte, slik at du kan nyte kvelden uten å bekymre deg for detaljene.

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!