Kvinne tar mobilbilde på et event. Green Producers Club

Kan kulturbransjen redusere CO2-utslippene med 55 % innen 2030?

Green Producers Club

NPG har sluttet seg til Green Producers Club. The Green Producers Club legger til rette for utveksling av erfaring og kunnskap mellom medlemmene innen kultur-, event- og filmbransjen. 

I NPG jobber vi kontinuerlig med mer bærekraftige produksjoner og går aktivt inn for å gjennomføre grønnere eventer. Med Green Producers tool vil våre kunder få mulighet til å kartlegge utslipp, og dermed ta strategiske grep som sikrer mer bærekraftig gjennomføring av egne arrangementer.

55% kutt i utslippene

Green Producers Club har i samarbeid med Center for International Climate Research (CICERO), lansert et måleverktøy for klimagassutslipp spesielt rettet mot kultursektoren; «Green Producers tool».

Verktøyet er utviklet i samarbeid med Den Norske Opera, Øyafestivalen, Strix, Virke og Innocode, hvor hensikten var å kartlegge og beregne utslipp fra alle aspekter ved kulturarrangementer som konserter, teater-, film- og festivalproduksjoner. Verktøyet benyttes av alle aktører med produksjoner innen film og TV, festivaler og eventer. Målet er å muliggjøre 55 % kutt i utslippene for kultur og kreativ sektor innen 2030. 

Betydningen av bærekraftige arrangementer blir stadig viktigere i vår bransje. Vi ønsker å tilby våre kunder et verktøy som bidrar til at både kunden og vi som byrå tar mer bærekraftige valg. NPG er stolte av å være en del av Green Producers Club, som sørger for nettopp dette.

Charlotte Dyb-Sandnes
Project Manager, NPG Event
Kvinne tar mobilbilde på et event. Green Producers Club

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!