Lubna Jaffery og Marianne Aasland

Besøk av kultur- og likestillingsminister på Like Muligheter sin Kick-off på Ullevaal

Storfint besøk av kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery da Like Muligheter holdt Kick-off på Ullevaal Stadion

NPGs Marianne Aasland er leder for verdiprosjektet Like Muligheter, som er et samarbeid mellom Idrettsforbundet, særforbund, klubber og partnere, der midler blir øremerket konkrete tiltak som bedrer vilkårene for kvinnelige idrettsutøvere. Fra ord til handling, som Marianne sier!

Innledningsvis ble det vist fram alt hva Like Muligheter har oppnådd gjennom de første tre årene. Det er gledelig at alle partnere blir med videre, og under Kick-off-en ble målsetningene for de neste to årene presentert.

Lubna Jaffery diskuterte likestilling i idretten med Marianne, og i tillegg var disse på scenen:

  • Like Muligheters nye ambassadører, sandvolleyballjentene Emilie Olimbstad og Sunniva Helland-Hansen, som ble historiske for å ha spilt i shorts (ikke bikinitruse) gjennom hele OL-kvaliken. Guro Røen fra Norges Volleyballforbund var også med.
  • Marcela Bustos (Oslo Idrettskrets), Anne Farseth (Norges Friidrettsforbund), og Stian Bergerud (Thon Hotels) diskuterte kvinner i trenerrolle og støtteapparat i norsk idrett.
  • Syklistene Tiril Jørgensen og Anton Stenby snakket om hvordan det er å være del av Team Coop-Repsol, verdens første likestilte sykkellag, sammen med Carina Hansen fra Coop.
  • Lars Setsaa fra MyGame fortalte om hvordan dagens strømmeteknologi bidrar til likestilling gjennom mer synlighet og større tilgjengeliggjøring av jentenes idrett.

Alt i alt et variert og tettpakket program som forhåpentligvis ga masse inspirasjon til de rundt 40 deltakerne i salen. Likestillingen i idretten har kommet et stykke på vei, men det er fortsatt et godt stykke å gå. Det er derfor vi har Like Muligheter.

Ta gjerne kontakt med oss om du vil vite mer om Like Muligheter. 

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!