Thon Hotels styrker samarbeidet med Norges Volleyballforbund

Thon Hotels styrker samarbeidet med Norges Volleyballforbund

Thon Hotels styrker samarbeidet med Norges Volleyballforbund – skal hjelpe kvinnelige utøvere på vei mot toppen

Gjennom verdiprosjektet Like Muligheter ønsker hotellkjeden å bidra til å skape bedre vilkår for både dagens landslagsspillere og kommende generasjoner med kvinnelige sandvolleyballspillere.

– De norske sandvolleyballjentene Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad er fantastiske forbilder for unge jenter. De har tatt et klart standpunkt om å spille i shorts framfor bikinitruser, og senest i november ble de forsøkt nektet å spille World Tour før de skiftet klær. De stod på sitt og arrangøren måtte gi seg. Vi ser at flere og flere kvinnelige utøvere følger i Emilie og Sunnivas fotspor. De viser et mot og en tro mot eget verdisett som vi i Thon Hotels kan identifisere oss med, sier Stian Bergerud, leder samarbeid og innovasjon i Thon Hotels.

Sandvolleyballjentene Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad ble historiske da de, som de første i verden, bestemte seg for å spille hele OL-kvaliken til Paris iførts shorts istedenfor bikinitruse.

Samarbeidet mellom Thon Hotels og Norges Volleyballforbund skal ikke bare komme Olimstad og Helland-Hansen til gode, men også sørge for at vilkårene blir bedre for kommende norske sandvolleyballjenter. Viktige mål med avtalen er å få frem flere kvinnelige trenere og å øke andelen jenter som velger å satse på sandvolleyball.

­Vi i Thon Hotels har et langsiktig perspektiv med dette samarbeidet. Vi ønsker på kort sikt å hjelpe Emilie og Sunniva med bedre vilkår og en enklere hverdag som profesjonelle idrettsutøvere på den internasjonale scenen, samtidig som vi på lang sikt er opptatt av at de jentene som kommer etter dem også skal få bedre forutsetninger for å lykkes. Denne avtalen er i så måte en del av Thon Hotels overordnede strategi. Vi vil gjerne bidra til varige endringer og bedre vilkår for jenter i idretten.

Stian Bergerud
Leder samarbeid og innovasjon i Thon Hotels

Iver Horrem, markedssjef i Norges Volleyballforbund, er begeistret for den nye avtalen.

– Vi er veldig glade for å bli en del av Like Muligheter-prosjektet og at Thon Hotels blir en enda viktigere samarbeidspartner. På herresiden har vi vist at det er mulig for lille Norge å lyktes i sandvolleyball, men på kvinnesiden har vi en vei å gå. Siste OL med et norsk kvinnelag på banen var tilbake i 2008. Med Thon Hotels tydeligere med på laget så vil Emilie og Sunniva kunne fokusere mer på idretten, samtidig som vi legger til rette for de som kommer etter dem. Dette er veldig bra for norsk volleyball, sier Horrem.

Blir ambassadører for Like Muligheter

Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad blir ambassadører for verdiprosjektet Like Muligheter, som ble startet og drives av NPG Sport & Communication. Det er et samarbeid mellom Idrettsforbundet, særforbund, klubber og partnere, hvor midler blir øremerket konkrete tiltak som bedrer vilkårene for kvinnelige idrettsutøvere – både på klubb- og forbundsnivå, og i topp- og breddeidretten.

Den norske sandvolleyduoen kjemper fortsatt om en plass i sommerens OL i Paris. Avgjørelsen kommer under Nations Cup 13. – 16. juni.

Mer informasjon om Like Muligheter.

Ta gjerne kontakt med oss om du vil vite mer om Like Muligheter. 

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!