deltakere på konferanse / seminar

Konferanse eller seminar?

Konferanse eller seminar -
Hva er forskjellen?

Selv om mange har deltatt på både konferanser og seminarer tidligere, er det ikke alltid like lett å skille mellom de to formene. Konferanser og seminarer i utgangspunktet virker relativt lik, men det er flere ting som skiller de to arrangement-formene. Tenker du å arrangere en konferanse eller et seminar, eller har du fått en invitasjon til i innboksen din?

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på konferanser og seminarer, hva forskjellen er, hva fordelene er og hvordan vi kan hjelpe deg med å arrangere et vellykket arrangement.

Hva er et seminar?

Et seminar er en samling av mennesker med det formål å diskutere et oppgitt tema. Seminarer involverer vanligvis presentasjoner, diskusjoner og aktiviteter som bidrar til kunnskapsdeling. Disse møtearrangementene består ofte av en mindre gruppe mennesker, typisk mellom fem til 12 deltakere. Med ulik grad av faglig kompleksitet og innhold kan seminarer vare alt fra én time til flere dager. Ser man på definisjonen til Store Norske Leksikon er seminarer en form for «(…) undervisning, diskusjonsmøter eller kurs.»

Planlegger du et seminar? Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang.

Se også: «Slik arrangerer du et seminar.»

Hva er en konferanse?

En konferanse er et større arrangement med foredrag og diskusjoner, hvor deltagerne utveksler kunnskap om, erfaringer med og synspunkter på bestemte faglige emner. De vanligste konferansene basert på industri, yrke og fandom.

En konferanse kan vare fra én dag til flere til dager. Ofte inneholder den presentasjoner, utstillinger og paneldiskusjoner. I tillegg kan konferansen ha utstillinger, nettverksarrangementer og mottakelser. Med en mer strukturert og formell tilnærming enn et seminar, fokuserer konferanser ofte på å formidle informasjon til et større publikum.

Eksempler på konferanser er Routes Europe, en industrikonferanse for luftfart, NTFs Landsmøte, en yrkeskonferanse for tannleger og Comic-Con, en fankonferanse for tegneserier, filmer og TV-serier.

Chief Executive Officer for Avinor, Abraham Foss, på scenen under konferansen Routes Europe 2022 i Bergen.
Internasjonal konferanse: CEO i Avinor på scenen under konferansen Routes Europe 2022.
Seminar: Et faglig seminar om tannhelse.

Hva er forskjellen på en konferanse og et seminar?

Sammenlignet med seminarer er konferanser den største av de to arrangementene. Konferanser kan trekke alt fra femti gjester til tusenvis; de største konferansene trekker kanskje enda flere mennesker. Seminarer er ofte og sentrert om dialog og samhandling mellom deltakerne, rett og slett som en større workshop, mens konferansen er mer omfattende og formell.

En konferanse er til for diskusjon om de større tingene, som hele bransjer eller større emner innenfor et område, et seminar er til for å fordype seg i- og spisse kunnskapen om ett enkelt emne. For konferanser kan man også skille mellom nasjonale og internasjonale konferanser. Internasjonale konferanser har potensial til å trekke deltakere fra hele verden. Nasjonale konferanser er vanligvis relevant- og ment for innbyggerne eller bransjer i landet konferansen holdes i.

Hvordan kan NPG Event hjelpe med å gjennomføre en konferanse eller et seminar?

Uansett hvilken form som passer deg, står vi klar for å hjelpe deg i gang.

Les mer: NPG Event

Vi har lang erfaring med arrangementer, konferanser og seminarer fra ulike felt og virksomheter. Fra planlegging, utvikling, administrering og gjennomføring. og organiserer og administrerer seminarer og konferanser. Vi håndterer arrangementet og sørger for at alt går etter planen.

Vi tar oss av alt fra valg av plassering og lokaler til AV-utstyr, deltakerhåndtering, registrering og servering. I tråd med konsept og tema og, hjelper vi også med å skape en råd tråd i alt fra foredragsholdere til relaterte arrangementer og utstillinger.

Med NPG Media og en egen exhibition- og standavdeling på huset, kan vi bistå med alt fra streaming til utvikling av konsept og gjennomføring av utstillinger og messer tilknyttet arrangementet.

Ta kontakt, så hjelper vi deg igang.

Fordeler med å arrangere seminarer og konferanser

  1. Du bestemmer: Når det er du som arrangerer seminaret eller konferansen har du mulighet til å tilpasse innholdet til dine spesifikke behov og ønsker. Du kan velge emner som er relevante for din bransje og invitere foredragsholdere som er eksperter på området.
  2. Nettverk: Seminarer og konferanser er utmerkede nettverksarenaer. Med flere folk samlet om for diskusjoner kan det føre til nye forretningsmuligheter, samarbeid og vennskap.
  3. Faglig utvikling: Som arrangør får du også mulighet til å utvikle dine egne ferdigheter. Med oss involvert vil du lære om planlegging, markedsføring, ledelse og gjennomføring av et vellykket event.

Fordeler med konferanser

Konferanser gir deg muligheten for å samle folk, kolleger, eksperter og fans fra bransjer eller profesjoner sammen på ett sted. Konferansene lar deltakerne høre fra forskjellige foredragsholdere og utvikle en dypere forståelse for ulike interessante og viktige emner innenfor et bestemt felt. Det er også en god kilde for inspirasjon.

Som en et større event med mer tyngde åpner konferanser opp for muligheten til å bygge en merkevare og markedsføre bedriften, prosjektet eller deg selv til en bredere gruppe potensielle av kunder og samarbeidspartnere.

Fordeler med seminarer

Seminarer kan være en god og effektiv måte å lære og samarbeide med andre mennesker på. Seminarene gir ofte en dypere forståelse av ett bestemt tema, med muligheter til å lære av felteksperter og stille spørsmål. Det kan også være en fin måte å nettverke og møte mennesker som deler de samme interessene eller jobber i samme bransje. Som et mindre og mer fokusert arrangement kan seminaret også tilby en atmosfære hvor deltakerne føler seg mer involvert og engasjert.

Se alle fordelene med seminarer og hva du som arrangør må huske på her:
Hvordan arrangere seminarer, hva man gjør og fordelene med det.

Har du et prosjekt i tankene?
Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang.

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!