Ellen Aabol som holder frem en sjokolademelk fra Q-Meieriene. Incluenceren var programleder for Matredderdagen 2023, arrangert av Q-Meieriene i samarbeid med NPG. I forgrunnen kan man se et filmkamera og i bakgrunnen kan man se elever fra skoleklasser som gjør seg klar for den direktesendte kokkekampen.

Matredderdagen

Matredderdagen

Kunde

Q-Meieriene

Leveranse

Prosjektledelse
Produksjon
Regi
Location
Konsept*
Teknisk leveranse

Foto

Martin Nygaard, Q-Meieriene

Matredderdagen - En livesending for målgruppen

Q-Meieriene sin Matredderdag har vist vei til en bærekraftig fremtid gjennom engasjement, samarbeid og konkret handling.

Med et videreutviklet konsept var eventet skapt med målgruppen i fokus og ønsket om kontinuerlig forbedring.

Den spesialtilpassede sendingen inkluderte kokkekamp, premieutdelinger, matreddertips og cutaways. Resultatet ble en engasjerende og interaktiv livesending som nådde ut til ungdomsskoleelever over hele Norge.

Ellen Irene Midtsem Aabol poserer i forkant av livesendingen av Matredderdagen 2023. I bakgrunnen kan man se avdelingsleder for NPG Event - selskapet som gjennomførte sendingen; Kristian Lerø.
Ellen Aabol som får instruksjoner av produsenten for Kavli- og Q-Meieriene sin Matredderdag. Produsenten, som man kan se bakfra er Magnus Wessel Waal fra NPG.
Produsent, Magnus Wessel Waal, gir instruksjoner til elevene/kokkene som skal delta i kokkekampen under Matredderdagen 2023 i forkant av innspillingen.
Ansatte fra Q-Meieriene som dekorerer studio med produkter fra Q/Kavli før Matredderdagen 2023.

Innovasjon mot matsvinn

Matredderdagen er fundamentert i innovasjon og bærekraft, med Q i spissen for kampen mot matsvinn. Målet er å nærme seg FNs mål om å halvere matsvinnet innen 2030.

Dagen er en del av et omfattende utdanningsprogram for norske 9.-klassinger, hvor skoleklasser gjennom året har konkurrert om Matredderpriser.

Årets skoleklasser deltok i en spennende kokkekamp mot andre skoler, hvor premien på 10 000 kroner ble delt ut til vinnerklassen.

Oversiktsbilde fra studio under Matredderdagen 2023. På bildet ser man elevene fra skolene Fosen-, Sortland og Nannestad videregående skole. Man ser også Mette Nygård Havre som var med som dommer under eventet. Deltakerne er i gang med å forberede mat til kokkekampen som ble vist direkte.

En smakfull konkurranse

Med NPG som produsenter, inneholdt sendingen inspirerende matreddere, engasjerte gjester og lærerike samtaler.

Høydepunktet var kokkekampen, der skolene Nannestad, Sortland og Fosen konkurrerte om å lage det mest kreative og smakfulle måltidet basert på reddet mat. Med Q-kokk, Tore Jacobsen i spissen vurderte dommerne matens matredderverdi, presentasjon og smak.

Ellen Aabol – influenceren kjent fra TikTok og Melodi Grand Prix Junior – som vi har hatt et tett samarbeid med, ledet seerne gjennom dagen.

NPG Media: Virtuell Studioproduksjon

Bildet viser en elev fra Fosen Videregående Skole i Ørland som lager mat i studio under den NPG-produserte Matredderdagen 2023
Bildet viser to skiver på en rist med kvinnelig hånd som peker mot skivene. Bildet er tatt i forbindelse med Q-Meieriene / Kavli sitt direktesendte arrangement; Matredderdagen 2023.
Bildet viser en deltaker som lager dessert under Matredderdagen. I bildet som er tatt bakfra med fugleperspektiv, kan man se kokken helle fløte over i en beholder. Maten som blir laget er basert på mat som egentlig skulle vært kastet men som deltakeren har reddet fra å bli matsvinn.

Q-Meieriene sin Matredderpris

Når 454 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge, er kampen mot matsvinn mer presserende enn noensinne.

I tillegg til skolekonkurransen, ble «Q Matredderprisen» tildelt enkeltpersoner, organisasjoner og andre som gjør en forskjell i kampen mot matsvinn.

Kristoffer Tvilde, bedre kjent som @krisslovesfood på Instagram og TikTok, stakk av med seieren som årets Matredder.

Dommer og vinnerne under Q-Meieriene sin Matredderdag 2023. Fra venstre til høyre ser man Tore Jacobsen, Kristoffer Tvilde/@krisslovesfood, Administrerende direktør i Kavli og Q-Meieriene, Kristine Aasheim og elevene fra Nannestad videregående skole.
Matvinnere: Fra venstre til høyre ser man Tore Jacobsen, Kristoffer Tvilde/@krisslovesfood, Administrerende direktør i Kavli og Q-Meieriene; Kristine Aasheim og elevene fra Nannestad videregående skole. Foto: Martin Nygaard/Q-Meieriene

Matredderdagen:
Sammen for bærekraft

Matredderdagen: Sammen for bærekraft

Matredderdagen er en innsats for å inspirere handling og skape bevissthet rundt viktigheten av å redusere matsvinn. Q-Meieriene tar opp kampen, og vi er glade for å kunne bidra med det som er en årlig, landsdekkende sending som bringer oss et skritt nærmere en bærekraftig fremtid.

Det vi også er glade for, er tilbakemeldinger som dette:

Vil du vite mer om prosjektet?

Charlotte Ringnes Relling

Adviser/Project Manager - NPG Event

+47 416 66 566

Malin Helene Anthonsen

Project Coordinator - NPG Exhibition

+47 406 27 534

Magnus Wessel Waal

Project Manager & Producer - NPG Media

+47 90 55 12 32

Peter Røilid

Project Coordinator - NPG Event

+47 469 67 891

Prosjekter

Skal vi ta en prat?

NPG Kontaktskjema (NO)

Grunnleggende kontaktskjema

Ditt navn(Påkrevd)

Vi vil gjerne høre fra deg!